zaterdag 15 november 2014

Pastinaak en Knolselderij soep

300 gr  Pastinaak in blokjes
200 gr Knolselderij in blokjes
2             aardappels in blokjes
1             ui snippers
1 teentje knoflook geperst
1 el         groenten of kippen bouillon
1 tl         truffel puree
50 gr boter
peper en zout

Pastinaak of wortel chips:
1              pastinaak of winter peen


Fruit de ui, knoflook, knolselderij en de pastinaak in de boter.
Blus af met de bouillon.
Voeg de aardappel toe.
Laat het geheel met deksel zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
Pureer de soep met een Staafmixer tot deze glad is.
Breng op smaak met peper, zout en truffel puree

Pastinaak of wortel chips:
Schil de pastinaak of wortel.
Trek met een dunschiller mooie lange repen van de pastinaak.
Frituur deze in schone olie van ongeveer 180 graden Celsius
Laat op een keukenpapier uitlekken en bestrooi met zout.
serveer deze op of naast de soep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten