Leren koken

Koken is als het bouwen van een huis je moet een goede fundering hebben om op verder te kunnen bouwen. De “fundering” bestaat uit basis kennis en liefde voor alles wat met eten te maken heeft.

Het onderhouden van deze kennis bestaat simpelweg uit koken, lezen, nieuwe recepten proberen, en het belangrijkste, gewoon doen en niet bang te zijn om fouten te maken. 

Uiteindelijk wordt het een tweede natuur en creëer je uit niets iets.

Simon Carmiggelt zie ooit. 
"Stuur een Franse kok met een tafelpoot en een keisteen naar zijn keuken en hij komt terug met een delicatesse." 

Het allerbelangrijkste is, blijf bij jezelf en zet je open voor de smaak en de reuk van verse producten. En gebruik deze geuren en smaken om te combineren en te creëren. Maar gebruik altijd je basis kennis en je zal uiteindelijk een kunstenaar in het bereiden van eten worden. 

"Veel uitstekende koks zijn verloren gegaan omdat ze zich met kunst bezig gingen houden." 
heeft de Frans kunstenaar  Paul Gauguin ooit eens gezegd.

Geniet met volle teugen.

Paul.


Les 1: snijden

Les 2: Blancheren

Les 3: Stomen

Les 4: Pocheren

Les 5: Wokken

Les 6: Bakken / Sauteren

Les 7: Braden

Les 8: Braiseren 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten