Koken is als
het bouwen van een huis je moet een goede fundering hebben om op verder te
kunnen bouwen. De “fundering” bestaat uit basis kennis en liefde voor alles wat
met eten te maken heeft.
Het onderhouden van deze kennis bestaat simpelweg uit koken, lezen, nieuwe recepten proberen, en het belangrijkste, gewoon doen en niet bang te zijn om fouten te maken.
Uiteindelijk wordt het een tweede natuur en creëer je uit niets iets.
Simon Carmiggelt zie ooit.
"Stuur een Franse kok met een
tafelpoot en een keisteen naar zijn keuken en hij komt terug met een
delicatesse."
Het allerbelangrijkste is, blijf bij jezelf en zet je open voor de smaak en de reuk van verse producten. En gebruik deze geuren en smaken om te combineren en te creëren. Maar gebruik altijd je basis kennis en je zal uiteindelijk een kunstenaar in het bereiden van eten worden.
heeft de Frans
kunstenaar Paul Gauguin ooit eens gezegd.
Geniet met
volle teugen.
Les 1: snijden
Les 2: Blancheren
Les 3: Stomen
Les 4: Pocheren
Les 5: Wokken
Les 6: Bakken / Sauteren
Les 7: Braden
Les 8: Braiseren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten