100 gram boter
100 gram suiker
1 eidooier
oranjelikeur
50 gram cacao
1/2 dl slagroom
|
bereiding:
|
Breek de chocolade in stukjes, laat deze
au bain marie smelten en daarna tot lauw afkoelen. Doe de suiker in de mixer
en verpulver hem. Roer de boter zacht. Meng de suiker met de boter zodat er
een smeuige crème ontstaat. Werk er de dooier door, daarna de chocolade en
ten slotte een beetje oranjelikeur naar smaak. Laat de substantie in de
koelkast wat opstijven, zodat ze gemakkelijker te bewerken is. Vorm met
behulp van twee theelepeltjes de truffels, rol ze door de cacao en laat ze
minstens 12 uur in de koelkast liggen. Wil men de room toevoegen, dan worden
de truffels smeuiger, maar minder lang houdbaar.
|
zaterdag 18 oktober 2014
Chocolade Truffels (Truffes au Chocolat)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten