De simpele keuken

Over eten, drinken en gezelligheid

Pagina's

  • Startpagina
  • Leren koken
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Video's

Hartige recepten

Hartige recepten


Recepten van snack tot maaltijd maar natuurlijk ook basis bereidingen.

Basis recept: Serranoham krokantje
Bouillons: Court bouillon
Brood: Wit busbrood
Chinees fondue
Deeg: Pastei deeg
Deeg: Pizza deeg
Gevogelte: Kalkoen filet gevuld met vijgen met een sinaasappel saus
Gevogelte: Kippenlevertjes in maderasaus
Koolhydraten: Aardappel blini
Koolhydraten: Aardappel flensje
Lunch gerecht: Bananen omelet uit de oven
Lunch gerecht: Cevische (pittige) Brasiliaanse vissalade
Lunch gerecht: Falafel
Lunch gerecht: Oosters getinte salade met rosbief en mango
Lunch gerecht: Op de huid gebakken zalm met een salade van roergebakken asperges.
Luch gerecht: Thai Chicken Pie
Saus: Hummus
Saus: Passata
Soep: Harira soep
Soep: Pastinaak, Knolselderij
Vlees: Hutspot
Vlees: Ossobuco
Vis: Gamba's in knoflook
Vis: Gamba's met gebakken asperges, lamsoren met een sabayon van Noilly Prat
Vis: Gemarineerde zalm
Vis: Gepocheerde vis in witte wijn
Vis: Gegrilde haai
Vis: Kabeljauw met saffraan saus
Voorgerecht: Gekonfijte zalm met een limoencrème noten sla en chili olie
Voorgerecht: Pate mousse met cranberry's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Homepage
Abonneren op: Posts (Atom)

Zoeken in De simpele keuken

Archief

  • september (2)
  • april (1)
  • januari (4)
  • december (1)
  • november (24)
  • oktober (16)
  • maart (16)
  • februari (2)
  • mei (1)
  • april (1)
  • maart (2)

Populaire berichten

  • Les 4: Pocheren
    Pocheren komt uit het Franse woord poche wat “zak” betekent. Als je een ei in water kookt gaat het eiwit als een zakje rond de dooier zitt...
  • Les 8: Braiseren (smoren/stoven)
    Braiseren is wat men noemt een “zachte” kooktechniek en is een middenweg tussen koken en braden. Het braiseren wordt in het algemeen to...
  • Les 5: Wokken en roerbakken
    Iedereen weet wel wat wokken is. En iedereen doet het ook wel eens. Het is een makkelijke en simpele manier van bereiden en erg gezond. ...
  • Les 6: Sauteren / Bakken
    Sauteren oftewel Bakken in de koekenpan is een bereidingstechniek waarmee met zo weinig mogelijk vetstof tussen 140 en 160 °C droge ver...
  • Pastinaak en Knolselderij soep
    300 gr  Pastinaak in blokjes 200 gr Knolselderij in blokjes 2             aardappels in blokjes 1             ui snippers 1 ...
  • Cevische (pittige) Brasiliaanse vissalade
    500 gr verse kabeljauw aan blokjes van 2cm. 8 citroenen uitgeperst zout 1 rode en 1 groene peper aan ringetjes, zonder zaadjes 2 midd...
  • Les 2 Blancheren
    Blancheren is het korter of langer koken van voedingsmiddelen in water waaraan zout is toegevoegd en heeft een aantal doelen. Door het...
Thema Vensterfoto. Mogelijk gemaakt door Blogger.