zondag 9 november 2014

Falafel

1 kg         kikkererwten
2         uien, gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 bosje     peterselie, grof gehakt (een groot bosje!)
1 bosje     koriander, grof gehakt
1         groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden
3 el         kurkuma
3 el         komijnpoeder
2 el         korianderzaad
1,5 tl         bakpoeder
0,25 tl chilipoeder



Laat de kikkererwten in ruim water 2 dagen weken in de koelkast.

Bereiden
Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) en wat zout en peper in de keukenmachine tot een pasta.
Proef of de falafel goed op smaak is.

Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok tot 180 ºC of tot een blokje brood goudbruin kleurt.
Vorm met twee natte lepels bolletjes van de kikkererwtenpasta en frituur ze met 4-5 tegelijk goudbruin en knapperig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten