zout
peper
olijfolie
kruiden
Snij de tomaten in kwarten en snijd de harde stukjes eruit.
Leg de partjes tomaten op een met bakpapier belegde bakplaat met de bolle kant naar onder - zodat ze niet leeglopen - en strooi er wat zout en peper naar smaak over.
Je smaakmakers moet je even mengen met een beetje lekkere olijfolie en dat voorzichtig op de tomaten schenken.
Laat de tomaten op ongeveer 150 graden celcius zo’n 5 kwartier roosteren in de oven.
Hang een zeef in een kom en stort de tomaten hierin. Laat enkele uren uitlekken.
Maak het uitgelekte geheel fijn met een vork en haal eventuele harde stukjes en grote stukken vel nog uit.
Je krijgt dan direct een gladde saus, omdat de tomaten zo zacht zijn. Staafmixen is geen goed idee, omdat met het fijnmalen van de pitjes de boel teveel opstijft.
Laat het geheel twee tot vier dagen in de koelkast staan.
Je zult zien dat het nog meer ingedikt is.
Als je je ergert aan de pitjes, kun je het geheel nog eens door de zeef halen voor gebruik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten