zondag 9 november 2014

Serranoham kokantje

Plakjes Serranoham (Dun gesneden)
Verwarm de oven voor op 110 °C.

Bedek een bakplaat met vetvrij papier. 
Leg daarop de plakjes Serranoham. 
Leg ze strak en plat zonder kreukels neer en laat tussen de plakjes onderling tussenruimte. 
Bedek de plakken met een tweede vel vetvrij papier. Druk het lichtjes aan.
Laat ze in een oven drogen tot status krokant en goudbruin. 
Het mooiste resultaat krijg je bij lage temperaturen zoals 110 °C, maar dat duurt dan minimaal wel een uurtje. 
Het kan zelfs langer duren, want dat ligt ook aan de dikte van de plakjes. (Bij 140 °C of 160 °C krijg je nog hele mooie krokantjes, zelfs bij 180 °C, maar er is verschil).

Laat ze op de plaat afkoelen, zodat de ergste warmte ervan af is. Liefst tot kamertemperatuur. 
Wil je ze eventueel bewaren, doe ze dan in een trommel met deksel. 
Zelf doe ik tussen elk krokantje een vetvrij papiertje en dan pas in de trommel. 
Maar ook voor dit geldt: door te bewaren wordt de kwaliteit er niet beter op. 
Je kunt de krokantjes bij heel veel gerechten serveren: voorgerechten, soepen en hoofdgerechten.
extra benodigd
Vetvrij papier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten