500 gr bloem
250 ml water
10 gr gedroogde gist
30 gr olijf olijfolie
9 gr zout
2 gr suiker
1 gr oregano
|
100%
50%
2%
6 %
1.8%
0.4%
0.2%
|
- Verwarm het water tot 38 graden Celsius
- Roer de suiker door het water en strooi de gist erbij.
- Laat dit 5 minuten staan.
- Zeef de bloem in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel.
- Voeg de olijfolie en het zout toe.
- Kneed goed door zodat een soepel deeg ontstaat.
- Wanneer de consistentie van het deeg niet goed is
eventueel nog wat bloem of melk toevoegen.
- Bestrooi je werkblad met wat bloem en kneed hierop het
deeg nog eens goed door.
- Doe het deeg terug in de kom, dek af met een vochtige doek
en laat op een warme plaats ca. 1 uur rijzen tot dubbel volume.
- Kneed het deeg nog eens goed door en maak er een mooie
ronde bal van.
- Rol de deegbal met de deegroller uit tot een plak met een
doorsnede van ca. 35 cm.
- Doe dit op een ondergrond die licht met bloem bestoven is,
zodat het deeg niet gaat plakken.
- Neem de pizzabodem voorzichtig op en leg hem in een
ingevette pizzavorm of op een ingevette bakplaat.
- Maak de rand van de pizzabodem iets dikker, zodat de
vulling er niet af kan lopen.
- Dek hem af en laat hem op een warme plaats nog eens 30
minuten reizen.
- Verwarm de oven voor op 200° C. Breng een vulling aan naar
keuze, plaats de pizza in het midden van de hete oven en bak hem in ca. 15
minuten af.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten