zaterdag 15 maart 2014

Pizza deeg



Gewicht
%
Bereiding:
Oven: 200°C
500 gr bloem
250 ml water
10 gr gedroogde gist
30 gr olijf olijfolie
9 gr zout
2 gr suiker
1 gr oregano

100%
50%
2%
6 %
1.8%
0.4%
0.2%
  • Verwarm het water tot 38 graden Celsius
  • Roer de suiker door het water en strooi de gist erbij.
  • Laat dit 5 minuten staan.
  • Zeef de bloem in een kom.
  • Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel.
  • Voeg de olijfolie en het zout toe.
  • Kneed goed door zodat een soepel deeg ontstaat.
  • Wanneer de consistentie van het deeg niet goed is eventueel nog wat bloem of melk toevoegen.
  • Bestrooi je werkblad met wat bloem en kneed hierop het deeg nog eens goed door.
  • Doe het deeg terug in de kom, dek af met een vochtige doek en laat op een warme plaats ca. 1 uur rijzen tot dubbel volume.
  • Kneed het deeg nog eens goed door en maak er een mooie ronde bal van.
  • Rol de deegbal met de deegroller uit tot een plak met een doorsnede van ca. 35 cm.
  • Doe dit op een ondergrond die licht met bloem bestoven is, zodat het deeg niet gaat plakken.
  • Neem de pizzabodem voorzichtig op en leg hem in een ingevette pizzavorm of op een ingevette bakplaat.
  • Maak de rand van de pizzabodem iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen.
  • Dek hem af en laat hem op een warme plaats nog eens 30 minuten reizen.
  • Verwarm de oven voor op 200° C. Breng een vulling aan naar keuze, plaats de pizza in het midden van de hete oven en bak hem in ca. 15 minuten af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten