zondag 9 november 2014

Cevische (pittige) Brasiliaanse vissalade

500 gr verse kabeljauw aan blokjes van 2cm.
8 citroenen uitgeperst
zout
1 rode en 1 groene peper aan ringetjes, zonder zaadjes
2 middelgrote uien fijngesneden
0.5 bosje selderij fijngesneden
wat gehakte peterselie

Doe de vis en het sap van de citroen in een schaal en laat minsten 1 uur marineren in de koelkast.
Voeg dan wat zout, pepers, ui en selderij toe en  laat nog eens een half uur intrekken.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg enkele blaadjes sla in een schaal en leg de vissalade in het midden erop.

Lekker met een gekookte maïskolf en koude gekookte aardappels.
Op dezelfde manier worden allerlei soorten schelpdieren klaargemaakt met
toevoeging van een beetje koriander.
Dan heet het "Cebische de conchas".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten