zondag 16 november 2014

Op de huid gebakken zalm met een salade van roergebakken asperges.

 200 gr   zalm filets met huid
0,5         citroen (sap)
2 el         olijfolie
Peper molen
Zeezout (grof)
4              plakjes ontbijtspel


Salade:
500 gr asperges
200 gr veldsla
2 el olijfolie om in te bakken
1 el Ras el hanout
2 el vers gehakte koriander
2 el vers gehakte mint
Peper
Zeezout

Dressing:
0,5 el citroensap
1 el gembersiroop
0,5 el noten azijn
3 el olijfolie

Bak de hele plakjes spek in een hete pan tot ze knapperig zijn.
Verwarm de oven voor op 90 a 100˚C en verhit een koekenpan en smeer hem in met iets olie.
Doe in een ovenschaal de olijfolie, citroen, peper en zeezout.
Bak de zalm op de huid tot deze bruin en knapperig is.
Leg de zalm met de huid naar boven in de ovenschaal en zet hem 15 a 20 minuten in de oven.
Schil ondertussen de asperges en snij ze diagonaal in stukken van 2 cm.
Vermeng de ingrediënten voor de dressing in een salade schaal of bekken.
Roerbak de asperges in een hete wok tot ze beetgaar zijn
Voeg de ras el hanout, peper en zout toe en laat deze 10  seconde al roerend meebakken.
Doe de asperges in de dressing en roer ze om.
Schep vlak voor het opmaken van het bord de koriander en de mint door de asperges.
Dresseer de veld sla op het bord en schep de asperge salade op de sla.
Leg de zalm er op en serveer er lekker boeren brood bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten