zaterdag 15 maart 2014

Tarte Tatin


100 gr suiker
100 ml water (calvados kan ook)
1 vanillestokje
2 grote appels
50 gr boter in blokjes
Bladerdeeg
Sap van halve citroen
water


  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Vet de randen van een taartbodem of ovenschaal licht in met boter.
  • Leg op de bodem bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit rot deze 3 cm aan alle randen over het bakblik of ovenschaal valt.
  • Haal het klokhuis uit de appel en snij hem in 12 parten.
  • Doe deze in een bak water met citroensap tegen het verkleuren.
  • Snij het vanille stokje open, verwijder de zaadjes en doe deze en het stokje bij de suiker.
  • Doe de suiker en de 100 ml vocht in een pan met dikke bodem en laat dit koken tot deze karamelliseert. (let op dat dit niet verbrand)
  • Doe de appels bij de karamel en verwarm deze 5 minuten op matig vuur.  
  • Haal de appel uit de karamel en leg deze in de taartbodem.
  • Laat de karamel 2 minuten inkoken op hoog vuur tot hij stroperig wordt.
  • Schenk de karamel over de appel.
  • En verdeel hier de boter over.
  • Bedek de appel met bladerdeeg en stop de rand goed in met een lepel.
  • Afbakken in 20 a 25 minuten.
  • Laat hem 5 minuten afkoelen en stort hem op een bord.
  • Serveer er slagroom of vanille ijs bij. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten