100
gr suiker
100
ml water (calvados kan ook)
1
vanillestokje
2
grote appels
50
gr boter in blokjes
Bladerdeeg
Sap
van halve citroen
water
|
- Verwarm
de oven voor op 180˚C
- Vet
de randen van een taartbodem of ovenschaal licht in met boter.
- Leg
op de bodem bakpapier.
- Rol
het bladerdeeg uit rot deze 3 cm aan alle randen over het bakblik of
ovenschaal valt.
- Haal
het klokhuis uit de appel en snij hem in 12 parten.
- Doe
deze in een bak water met citroensap tegen het verkleuren.
- Snij
het vanille stokje open, verwijder de zaadjes en doe deze en het stokje bij
de suiker.
- Doe
de suiker en de 100 ml vocht in een pan met dikke bodem en laat dit koken tot
deze karamelliseert. (let op dat dit niet verbrand)
- Doe
de appels bij de karamel en verwarm deze 5 minuten op matig vuur.
- Haal
de appel uit de karamel en leg deze in de taartbodem.
- Laat
de karamel 2 minuten inkoken op hoog vuur tot hij stroperig wordt.
- Schenk
de karamel over de appel.
- En
verdeel hier de boter over.
- Bedek
de appel met bladerdeeg en stop de rand goed in met een lepel.
- Afbakken
in 20 a 25 minuten.
- Laat
hem 5 minuten afkoelen en stort hem op een bord.
- Serveer
er slagroom of vanille ijs bij.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten