zondag 16 november 2014

Kabeljauw met saffraan saus

200 gr Kabeljauw filets
0,5 l Court-Bouillon met witte wijn

Saus:
5 gr Saffraandraadjes
1 dl court-bouillon
2,5 dl crème fraiche
Peper molen
Zeezout molen
Week de saffraan ongeveer 1 uur in de 1 dl koude Court-Bouillon
Verwarm de 0,5 l Court-Bouillon tot ongeveer 80˚C .
Pocheer de kabeljauw.
Kook de Court-Bouillon met saffraan tot de helft in.
Roer de crème fraiche er door heen en laat deze zachtjes warm worden.
Breng de saus op smaak met zout en peper
Haal de kabeljauw uit de bouillon en leg hem op het bord.
Strooi wat zout over de vis en schep er een flinke lepel saus over heen
Serveer er eventueel roseval aardappels uit de oven en een groene salade bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten