3 dl crème fraiche
ca. 50 gr boter
2 sjalotjes, ragfijn gesnipperd
1 tl. milde paprikapoeder (Edelsusz)
1 takje verse tijm
1 klein laurierblad
zout
witte peper uit de molen
0.5 tl. suiker
1 dl madera
2 el. fijngehakte (blad)peterselie
Leg de levers in de pan. Temper de warmtebron. Laat de levers, die enkele malen gekeerd moeten worden 8 - 10 minuten zachtjes bakken.
Neem de levertjes uit de koekenpan.
Fruit de sjalotjes in de resterende boter samen met de paprika poeder.
Voeg de crème fraiche toe en laat dit enkele minuten zachtjes sudderen samen met de madera, tijm en laurier.
Verwijder tijmtakje en laurierblad uit de saus.
Breng de saus op smaak met suiker, zout en peper.
Voeg de kippen levertjes toe en laat deze 2 a 3 minuutjes zachtjes door verwarmen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten