zaterdag 18 oktober 2014

Diverse - Botercrèmes


Crème au beurre I

Ingrediënten:


100 gram boter
80 gram poedersuiker
smaakstof


bereiding:


Roer de boter romig en voeg er de gezeefde poedersuiker beetje bij beetje bij. Breng smaak aan de crème door b.v. koffie-extract, cacaopoeder, rum of marasquin en zo nodig plantaardige kleurstof toe te voegen.




Crème au beurre II

Ingrediënten:


100 gram crème au beurre


bereiding:


Meng de crème au beurre met kleine hoeveelheden banketbakkersroom. Deze crème is minder vet en goedkoper dan het basisrecept.




Compositiecrème - crème de compositie

Ingrediënten:


400 gram melk
400 gram suiker
600 gram boter
3 á 4 eidooiers
1 vanille stokje


bereiding:



Laat het vanillestokje in de kokende melk trekken en verwijder het na 10 minuten. Roer de eidooiers met de suiker wit, voeg de kokende melk toe en laat 10 minuten garen echter zonder te koken. Laat deze compositie goed afkoelen. Roer intussen de boter zacht en romig en vermeng deze met de koude compositie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten