Crème
au beurre I
Ingrediënten:
100 gram boter
80 gram poedersuiker
smaakstof
bereiding:
Roer de boter romig en voeg er de gezeefde
poedersuiker beetje bij beetje bij. Breng smaak aan de crème door b.v. koffie-extract,
cacaopoeder, rum of marasquin en zo nodig plantaardige kleurstof toe te voegen.
Crème
au beurre II
Ingrediënten:
100 gram crème au beurre
bereiding:
Meng de crème au beurre met kleine
hoeveelheden banketbakkersroom. Deze crème is minder vet en goedkoper dan het
basisrecept.
Compositiecrème
- crème de compositie
Ingrediënten:
400 gram melk
400 gram suiker
600 gram boter
3 á 4 eidooiers
1 vanille stokje
bereiding:
Laat het vanillestokje in de kokende melk
trekken en verwijder het na 10 minuten. Roer de eidooiers met de suiker wit,
voeg de kokende melk toe en laat 10 minuten garen echter zonder te koken. Laat
deze compositie goed afkoelen. Roer intussen de boter zacht en romig en vermeng
deze met de koude compositie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten