zondag 16 november 2014

Gekonfijte zalm met een limoencrème

400 gr Zalm filet
0.5 l Olijfolie
Peper
Zeezout


Limoen crème:
0,5 dl Limoensap
1 eidooier
1 el mosterd
1 el gember siroop
2 dl olie
2 dl crème fraiche

Chiliolie:
1 rode peper
0,5 rode ui
1 tl paprika poeder
2 dl olijf olie

Garnering:
Rucola
Rode sla

Limoen crème:
Klop de eidooier met de mosterd, limoensap en gember siroop op.
Roer geleidelijk de olie er doorheen.
Meng de crème fraiche door de mayonaise.
Verdun hem eventueel met iets wittewijn

Chiliolie:
Snij de rode peper en de ui in stukken
Verwarm 2 el olie en zet de ui, de peper en de paprika poeder aan. “Laat niet verbranden”
Doe de rest van de olie erbij en maal alles fijn met de staaf mixer en laat afkoelen

Zalm:
Verwarm voldoende olijf olie tot ongeveer 35˚C zodat de zalm geheel onder staat en laat deze 15 minuten staan.
Haal uit de olie en breng op smaak met peper en zout.
Maak een mooie salade van de rucola en chiffonade (dunne reepjes) van rode sla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten