400 gr Zalm filet
0.5 l Olijfolie
Peper
Zeezout
Limoen crème:
0,5 dl Limoensap
1 eidooier
1 el mosterd
1 el gember siroop
2 dl olie
2 dl crème fraiche
Chiliolie:
1 rode peper
0,5 rode ui
1 tl paprika poeder
2 dl olijf olie
Garnering:
Rucola
Rode sla
Limoen crème:
Klop de eidooier met de mosterd, limoensap en gember siroop op.
Roer geleidelijk de olie er doorheen.
Meng de crème fraiche door de mayonaise.
Verdun hem eventueel met iets wittewijn
Chiliolie:
Snij de rode peper en de ui in stukken
Verwarm 2 el olie en zet de ui, de peper en de paprika poeder aan. “Laat niet verbranden”
Doe de rest van de olie erbij en maal alles fijn met de staaf mixer en laat afkoelen
Zalm:
Verwarm voldoende olijf olie tot ongeveer 35˚C zodat de zalm geheel onder staat en laat deze 15 minuten staan.
Haal uit de olie en breng op smaak met peper en zout.
Maak een mooie salade van de rucola en chiffonade (dunne reepjes) van rode sla
Geen opmerkingen:
Een reactie posten