zondag 12 oktober 2014

Ossobuco





4          Kalfsschenkel
2 el      Italiaanse kruiden
2 teentjes        knoflook (geperst)
1 el      paprika poeder
2 el      olijfolie
Peper en zout

Saus:
2 dl      rode wijn
1blik    tomaten blokjes of passata
1 grote rode ui (halve ringen)
1 teentje          knoflook (geperst)
20 gr    bloem
1 el      Italiaanse kruiden

Bekijk hier de video

·         Vermeng de Italiaanse kruiden, knoflook, olijfolie, paprika poeder en peper en zout.
·         Wrijf de kalfsschenkel in met het mengsel.
·         Laat dit ongeveer 1 uur marineren.
·         Haal de schenkel door de bloem en braad deze aan in een pan met olijfolie (om te bakken).
·        Leg de bruine schenkel in een braadslee of ovenvaste schaal.

Saus:
·        Fruit de uien in aan in een beetje olijfolie.
·        Voeg de knoflook toe en laat deze even meebakken.
·        Blus het geheel af met de rode wijn.
·        Laat dit een minuutje inkoken en voeg de tomaat toe.
·        Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
·         Giet de saus over de schenkel.
·         Dek het geheel af met plastic en aluminiumfolie.
·         Zet in een oven van 150 graden Celsius voor ongeveer 1,5 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten