4 Kalfsschenkel
2 el Italiaanse
kruiden
2 teentjes knoflook
(geperst)
1 el paprika
poeder
2 el olijfolie
Peper en zout
Saus:
2 dl rode wijn
1blik tomaten
blokjes of passata
1 grote rode ui
(halve ringen)
1 teentje knoflook
(geperst)
20 gr bloem
1 el Italiaanse
kruiden
Bekijk hier de video
|
·
Vermeng de Italiaanse kruiden, knoflook,
olijfolie, paprika poeder en peper en zout.
·
Wrijf de kalfsschenkel in met het mengsel.
·
Laat dit ongeveer 1 uur marineren.
·
Haal de schenkel door de bloem en braad deze
aan in een pan met olijfolie (om te bakken).
·
Leg de bruine schenkel in een braadslee of
ovenvaste schaal.
Saus:
·
Fruit de uien in aan in een beetje olijfolie.
·
Voeg de knoflook toe en laat deze even
meebakken.
·
Blus het geheel af met de rode wijn.
·
Laat dit een minuutje inkoken en voeg de
tomaat toe.
·
Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse
kruiden.
·
Giet de saus over de schenkel.
·
Dek het geheel af met plastic en
aluminiumfolie.
·
Zet in een oven van 150 graden Celsius voor
ongeveer 1,5 uur
|
zondag 12 oktober 2014
Ossobuco
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten