dinsdag 14 oktober 2014

Harira Soep



3 el olijfolie
3 Uien
2 teentjes knoflook
1 bos Bladselderij
2 bossen Koriander
2 blikken Gepelde Tomaten
1 kg kipdijen filets

1 el Olijfolie
1 tl Kaneel
0.5 el komijn
1 el gedroogde koriander
1 el gemberpoeder
1 el kurkuma
1 el harissa

2 blikken Kikkererwten
1 pakje Vermicelli
4 blokjes Kippenbouillon
1 blik tomaten blokjes
Zwarte peper


·   Zet de kip op met ongeveer 5 Liter koud water en laat deze langzaam koken tot de kip gaar is.
·   Haal de kip uit de bouillon en snij deze fijn.
·   Snij de uien en knoflook fijn
·   Neem een grote pan en verwarm hierin de  olie samen met de, kaneel, komijn, koriander, gember, kurkuma en harissa en bak dit op laag vuur langzaam aan.
·   Voeg 0.5 blikje kikkererwten toe en 1 liter van de bouillon en de fijngesneden bladselderij en verse koriander toe
·   Laat dit koken en pureer de soep met een staafmixer.
·   Voeg de rest van de bouillon, de kip, kikkererwten, vermicelli, bouillonblokjes en tomatenblokje aan de soep toe en laat zachtjes koken tot de vermicelli gaar is.
·   Breng eventueel op smaak met zout en peper of harissa

2 opmerkingen: