3
el olijfolie
3
Uien
2
teentjes knoflook
1
bos Bladselderij
2
bossen Koriander
2
blikken Gepelde Tomaten
1
kg kipdijen filets
1
el Olijfolie
1
tl Kaneel
0.5
el komijn
1
el gedroogde koriander
1
el gemberpoeder
1
el kurkuma
1
el harissa
2
blikken Kikkererwten
1
pakje Vermicelli
4
blokjes Kippenbouillon
1
blik tomaten blokjes
Zwarte
peper
|
·
Zet de kip op met ongeveer 5 Liter koud water en laat deze langzaam
koken tot de kip gaar is.
·
Haal de kip uit de bouillon en snij deze fijn.
·
Snij de uien en knoflook fijn
·
Neem een grote pan en verwarm hierin de olie samen met de, kaneel, komijn,
koriander, gember, kurkuma en harissa en bak dit op laag vuur langzaam aan.
·
Voeg 0.5 blikje kikkererwten toe en 1 liter van de bouillon en de
fijngesneden bladselderij en verse koriander toe
·
Laat dit koken en pureer de soep met een staafmixer.
·
Voeg de rest van de bouillon, de kip, kikkererwten, vermicelli,
bouillonblokjes en tomatenblokje aan de soep toe en laat zachtjes koken tot
de vermicelli gaar is.
·
Breng eventueel op smaak met zout en peper of harissa
|
dinsdag 14 oktober 2014
Harira Soep
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Lekker soepie
BeantwoordenVerwijderenLekker soepie
BeantwoordenVerwijderen