Kalkoen filet
Gedroogde vijgen
Saus
1 el Sinaasappel zest
2 dl Jus de
orange (Vers)
1 Steranijs
2 dl Jus de veau
1 el Ras el
hanout
O,5 tl
Cayennepeper
Stamppot
2 kg Pastinaak
1 ui
1 teentje
knoflook
2 dl room
1 pot
Geroosterde paprika
1 bos
koriander
4 el
olijfolie
|
- Butterfly
de kalkoen filet
- bestrooi de filet met peper en leg de vijgen op de filet
- rol de filet op en bind hem in met slagers touw.
- Braad hem in hete boter en laat hem 15 minuten rusten.
- Bak hem af in een voor verwarmde oven van 120˚C tot hij
een kern temp. Heeft van 75˚C en laat hem 5 minuten rusten voor het
trancheren.
Saus
- Mioteer de ras el hanout in het braadvocht.
- Blus dit af met de jus de Orange
- doe de steranijs er bij en laat dit inkoken tot de helft.
- Voeg de jus de veau toe en laat dit even koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
Stamppot
- Schil de pastinaak en de ui en snij deze in stukken en
snij de knoflook fijn.
- Doe de olijfolie in een hoge pan samen met de pastinaak,
ui en knoflook en stoof dit alles tot de pastinaak gaar is.
- Voeg de room toe en pureer het geheel.
- Meng de in reepjes gesneden paprika en de fijn gesneden
koriander door de puree.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten