zaterdag 8 maart 2014

Met vijgen gevulde kalkoen filet in een sinaasappelsaus met steranijs




Kalkoen filet
Gedroogde vijgen
Saus
1 el Sinaasappel zest
2 dl Jus de orange (Vers)
1 Steranijs
2 dl Jus de veau
1 el Ras el hanout
O,5 tl Cayennepeper
Stamppot
2 kg Pastinaak
1 ui
1 teentje knoflook
2 dl room
1 pot Geroosterde paprika
1 bos koriander
4 el olijfolie


  • Butterfly de kalkoen filet
  • bestrooi de filet met peper en leg de vijgen op de filet
  • rol de filet op en bind hem in met slagers touw.
  • Braad hem in hete boter en laat hem 15 minuten rusten.
  • Bak hem af in een voor verwarmde oven van 120˚C tot hij een kern temp. Heeft van 75˚C en laat hem 5 minuten rusten voor het trancheren.
Saus
  • Mioteer de ras el hanout in het braadvocht.
  • Blus dit af met de jus de Orange
  • doe de steranijs er bij en laat dit inkoken tot de helft.
  • Voeg de jus de veau toe en laat dit even koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Stamppot
  • Schil de pastinaak en de ui en snij deze in stukken en snij de knoflook fijn.
  • Doe de olijfolie in een hoge pan samen met de pastinaak, ui en knoflook en stoof dit alles tot de pastinaak gaar is.
  • Voeg de room toe en pureer het geheel.
  • Meng de in reepjes gesneden paprika en de fijn gesneden koriander  door de puree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten