zondag 9 november 2014

Aardappel flensjes Parmentier

500 gr aardappelen
2 dl         melk
2 el         slagroom
1 el         bieslook
75 gr boter
50 gr bloem
6         eieren

Was de aardappelen goed, maar schil ze niet.
Zet ze op met weinig koud water en breng ze aan de kook.
Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet ze af, schil ze en wrijf ze door een zeef, om er puree van te krijgen.
Doe de puree in een pan.
Breng de melk aan de kook en voeg ze bij de puree.
Meng samen met de zout en peper, zodat er een gladde puree ontstaat.
Laat deze afkoelen.
Als de puree koud is voegen we de bloem erbij en mengen er dan één voor één de hele eieren snel door.
Voeg er de slagroom en de bieslook bij.
De puree moet de consistentie van een vanillevla hebben.
Smelt de boter in een pannetje en clarifieer ze.
Doe wat van deze boter in een koekenpan.
Verhit ze en als ze goed heet is geef dan een kleine eetlepel van de puree in de pan, niet er midden in.
Er moet zich nu een rond flensje vormen.
Geef er nog twee lepels puree bij, en zorg ervoor dat de flensjes elkaar niet raken. Als ze aan een kant bruin zijn, keer ze dan om en sauteer de andere kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten