1vanillestokje
2 eidooiers
50 gr suiker
2 el bloem
250 ml melk
150 gr
chocolade(wit of puur)
250 gr roomboter
60 gr poedersuiker
|
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap
het merg eruit.
- Roer in een kom de eidooiers met de helft van de
suiker los. Roer de bloem en een klein scheutje melk erdoor.
- Breng voor de banketbakkersroom de rest van de melk
met het vanillemerg en de rest van de suiker in een pan aan de kook.
- Meng de melk door het eimengsel en schenk het geheel
terug in de pan en roer goed door.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op
laag vuur circa 5 minuten.
- Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de
banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
- Hak en smelt de chocolade
au bain-marie.
- Roer de boter met poedersuiker luchtig.
- Meng de banketbakkersroom en de gesmolten witte
chocolade erdoor.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten