zondag 23 maart 2014

Chocolade creme


Ingrediënten :
Bereiding:

1vanillestokje
2 eidooiers
50 gr suiker
2 el bloem
250 ml melk
150 gr chocolade(wit of puur)
250 gr roomboter
60 gr poedersuiker



  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Roer in een kom de eidooiers met de helft van de suiker los. Roer de bloem en een klein scheutje melk erdoor.
  • Breng voor de banketbakkersroom de rest van de melk met het vanillemerg en de rest van de suiker in een pan aan de kook.
  • Meng de melk door het eimengsel en schenk het geheel terug in de pan en roer goed door.
  • Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
  • Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  • Hak en smelt de chocolade au bain-marie.
  • Roer de boter met poedersuiker luchtig.
  • Meng de banketbakkersroom en de gesmolten witte chocolade erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten