10 blaadjes gelatine
100 ml melk
500 ml room
100 gr fijne kristalsuiker
1 vanille stokje gespleten
Perzik
2 halve perziken (vers of blik)
40 gr suiker
0,5 dl witte wijn
Sinaasappel karamel siroop
100 gr suiker
2 el water
1 dl
sinaasappel sap
Cointreau room
125 dl slagroom
50 gr poedersuiker
2 el cointreau
Garnering
1 reep donkere chocolade
|
- Week de gelatine in water
- Breng de melk tegen de kook aan en
haal de pan van het vuur.
- (let op!! de melk mag niet koken)
- Knijp de blaadjes gelatine uit en
doe ze bij de melk.
- Doe de room, de vanille en de
suiker in een steelpan en breng deze, onder voortdurend roeren langzaam aan
de kook.
- Verwijder het vanille stokje en
roer de melk door de room.
- Spoel de vormpjes of glazen om met
koud water en giet overtollig water eruit.
- Vul de vormpjes of glazen met de
room.
- Laat ze minimaal 3 uur opstijven
in de koeling.
Perzik
- Kook de suiker en de wijn tot de
suiker is opgelost.
- Haal de siroop van het vuur.
- Snij de perzik in dunne plakjes en
leg deze in de warme wijn siroop en laat deze afkoelen.
- Sinaasappel karamel siroop
- Doe de suiker en het water in een
steelpan en laat de suiker smelten.
- Verwarm de suiker tot hij egaal
bruin wordt.
- Haal de suiker van het vuur en doe
het sinaasappelsap erbij.
- Zet terug op het vuur en laat het
koken tot de suiker is opgelost
- Controleer met een lepel op de
juiste dikte (honigachtig). let op!! bij het afkoelen wordt de siroop nog
dikker
Cointreau room
- Klop de slagroom met de
poedersuiker en de cointreau op tot hij lobbig is (niet stijf)
Garnering
- Rasp de chocolade met een grove
rasp.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten