zondag 22 januari 2017

Duivekater

Ingrediënten:

Zetsel:
300 gr bloem
2.5 dl melk
30 gr verse gist of 9 gram gedroogde gist

Toevoeging:
200 gram bloem
5 gr zout
100 gr suiker
Rasp van 1 citroen
sap van 1 citroen
50 gr boter

Strijksel:
1 ei
Bereiding:
Los de gist op in een deel lauwe melk.
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe de melk in het kuiltje en vermeng alles.
Laat dit zetsel 20 minuten rijzen op een lauw warme plek.

Doe de toevoegingen bij het zetsel en kneed dan een soepel deeg. Vorm er dan twee bollen van en laat deze op een lauwwarme plaats 15 min rijzen.

Sla de bollen plat en maak er een punt model van.
Laat deze op een ingevet bakblik 20 minuten rijzen en knip de uiteinden 3 maal in.
Krul de uitgeknipte punten om, bestrijk de kater met losgeklopt ei
Afbakken:
Bak ze in een voorverwarmde oven van 200°C in 30-40 min gaar en bruin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten