1 kilo speklapjes
Zeezout
5 el ketjap manis
2 el five spices poeder (toko)
Zonebloem olie
Heet water
voor de zoetzure saus:
200 gr witte basterdsuiker
1 dl blanke azijn
1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn)
3 el tomatenpuree
Scheut tomatenketchup
1 el allesbinder of maizena
2 el water
Zeezout en Peper
Neem de speklapjes. Smeer het goed in met zout en laat een uurtje staan. Het zout dat onttrekt vocht aan het vlees. Smeer het nu royaal in met five spices poeder (diverse chinese kruiden, ook dit kan je zelf maken) en marineer af met de sojasaus. Laat het nu ook weer een uurtje staan.
Voor de saus:
Meng de ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Goed blijven roeren zodat het een mooie saus wordt. Even proeven en evt. wat zout toevoegen. Snij dan het vlees in dunne reepjes, neem een wok, doe er de olie in en wok de reepjes gemarineerd vlees op de hoogste temperatuur die je hebt kort lekker krokant bruin! Gewokte reepjes krokant vlees op een bord leggen en de zoetzure saus er over.
Aantal personen:
6
Voorbereidingstijd:
2 uur
Kooktijd:
10 min
Geen opmerkingen:
Een reactie posten