zondag 22 januari 2017

Babi Pangang

1 kilo speklapjes
Zeezout 
5 el ketjap manis
2 el five spices poeder (toko) 
Zonebloem olie 
Heet water 

voor de zoetzure saus: 
200 gr witte basterdsuiker 
1 dl blanke azijn 
1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn)
3 el tomatenpuree 
Scheut tomatenketchup 
1 el allesbinder of maizena 
2 el water 
Zeezout en Peper 

Neem de speklapjes. Smeer het goed in met zout en laat een uurtje staan. Het zout dat onttrekt vocht aan het vlees. Smeer het nu royaal in met five spices poeder (diverse chinese kruiden, ook dit kan je zelf maken) en marineer af met de sojasaus. Laat het nu ook weer een uurtje staan.

Voor de saus:
Meng de ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Goed blijven roeren zodat het een mooie saus wordt. Even proeven en evt. wat zout toevoegen. Snij dan het vlees in dunne reepjes, neem een wok, doe er de olie in en wok de reepjes gemarineerd vlees op de hoogste temperatuur die je hebt kort lekker krokant bruin! Gewokte reepjes krokant vlees op een bord leggen en de zoetzure saus er over.
Aantal personen: 
Voorbereidingstijd: 
2 uur 
Kooktijd: 
10 min 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten