zaterdag 15 maart 2014

Chinees fondue


Ingrediënten :
Bereiding:

bouillon:
2 liter Kippenbouillon
2 stengels Sereh (citroengras)
5 blaadjes Djeroetperoet (limoen blad)
50 gram verse Gember
koriander

Fondue:
Tonijn filets
Zeewolf
Gamba’s

Runder filet
Varkenshaas
Kipfilet

Eiermie

Bladspinazie
Paksoi

Japanse soya saus (kikkoman)
Ketjapmanis
Zoete Chilisaus

  • Kneus de Sereh met de achterkant van een keukenmes en snij de gember in vieren.
  • Doe de ingrediënten voor de bouillon in een elektrische wok of een fonduepan en laad dit langzaam op tafel warm worden. Men kan ervoor kiezen de ingrediënten tijdens het fonduen in de bouillon laten voor meer smaak, of deze met een schuimspaan verwijderen
  • Snij de vis filets met een scherp dun mes in dunne plakjes, ontdoe de gamba’s van het pantser en kop en snij de staart over de lengte in tweeën drapeer alles netjes op een schaal.
  • Snij ook het vlees in dunne plakjes en drapeer dit op een aparte schaal.
  • Kook de eiermie, spoel hem koud en serveer hem in een schaal.
  • Was de groente en snij de paksoi in stukken van ongeveer één centimeter. Serveer de groentes apart in schalen.
  • Doe de sausen in drie kleine schaaltjes en serveer voor elke gast een setje van drie sausjes.

Opmerkingen:
  • Om de vis en het vlees in de bouillon te kunnen garen en er weer uit te halen moet men over speciale netjes beschikken. Deze netjes zijn vervaardigd van gevlochten metaal en verkrijgbaar bij de goede Toko.
  • Men kan ook andere vis of vlees soorten gebruiken al naar gelang de smaak. Dit geld uiteraard ook voor de groentes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten