zaterdag 8 maart 2014

Chocolade taart met Witte chocolade crème en frambozen




Ingrediënten :
Bereiding:
Oven: 170°C
Chocolade taart:
4 eieren
225 gr suiker
225 gr bloem
1 tl bakpoeder
50 gr boter
125 gr pure chocolade (in stukjes)

Canache:
275 gr pure chocolade
215 ml slagroom

Creme:
1 vanillestokje
2 eidooiers
50 gr suiker
2 el bloem
250 ml melk
150 gr witte chocolade
250 gr roomboter
60 gr poedersuiker

200 gr frambozen (diepvries) ontdooit

30 gr witte chocolade (voor garnering)






Chocolade taart:

  • Beboter de zijkanten van een taartvorm van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier
  • Klop de eieren met de suiker stijf
  • Smelt ondertussen de boter en los hier de chocola in op
  • spatel de chocolade door de eieren en vervolgens de bloem
  • bak de taart in ongeveer 50 minuten af.

Creme:

  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. 
  • Roer in een kom de eidooiers met de helft van de suiker los. Roer de bloem en een klein scheutje melk erdoor. 
  • Breng voor de banketbakkersroom de rest van de melk met het vanillemerg en de rest van de suiker in een pan aan de kook. 
  • Meng de melk door het eimengsel en schenk het geheel terug in de pan en roer goed door. 
  • Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. 
  • Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. 
  • Hak en smelt de witte chocolade au bain-marie. 
  • Roer de boter met poedersuiker luchtig. 
  • Meng de banketbakkersroom en de gesmolten witte chocolade erdoor. 

Canache:

  • Kook de room en haal deze van het vuur
  • Smelt de chocolade in de hete room en roer deze tot er een homogene massa ontstaat.

De taart opmaken

  • Snij de afgekoelde taart twee keer door zodat 3 plakken krijgt
  • Bestrijk de onderste laag met een 0,5 cm laag crème (wat overblijft kan men makkelijk invriezen)
  • Leg de tweede laag hier bovenop en verdeel hier gelijkmatig de frambozen over en smeer deze uit.
  • Leg vervolgens de laatste laag boven op de frambozen
  • Verdeel de warme canache over de taart en strijk deze glad 
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en doe deze in een cornetje (klein spuitzakje van vetvrij papier)
  • Decoreer hiermee de taart




Geen opmerkingen:

Een reactie posten