Chocolade taart:
4 eieren
225 gr suiker
225 gr bloem
1 tl bakpoeder
50 gr boter
125 gr pure
chocolade (in stukjes)
Canache:
275 gr pure
chocolade
215 ml slagroom
Creme:
1 vanillestokje
2 eidooiers
50 gr suiker
2 el bloem
250 ml melk
150 gr witte chocolade
250 gr roomboter
60 gr poedersuiker
200 gr frambozen (diepvries) ontdooit
30 gr witte
chocolade (voor garnering)
|
Chocolade taart:
- Beboter de zijkanten van een taartvorm van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier
- Klop de eieren met de suiker stijf
- Smelt ondertussen de boter en los hier de chocola in op
- spatel de chocolade door de eieren en vervolgens de bloem
- bak de taart in ongeveer 50 minuten af.
Creme:
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Roer in een kom de eidooiers met de helft van de suiker los. Roer de bloem en een klein scheutje melk erdoor.
- Breng voor de banketbakkersroom de rest van de melk met het vanillemerg en de rest van de suiker in een pan aan de kook.
- Meng de melk door het eimengsel en schenk het geheel terug in de pan en roer goed door.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
- Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
- Hak en smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Roer de boter met poedersuiker luchtig.
- Meng de banketbakkersroom en de gesmolten witte chocolade erdoor.
Canache:
- Kook de room en haal deze van het vuur
- Smelt de chocolade in de hete room en roer deze tot er een homogene massa ontstaat.
De taart opmaken
- Snij de afgekoelde taart twee keer door zodat 3 plakken krijgt
- Bestrijk de onderste laag met een 0,5 cm laag crème (wat overblijft kan men makkelijk invriezen)
- Leg de tweede laag hier bovenop en verdeel hier gelijkmatig de frambozen over en smeer deze uit.
- Leg vervolgens de laatste laag boven op de frambozen
- Verdeel de warme canache over de taart en strijk deze glad
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en doe deze in een cornetje (klein spuitzakje van vetvrij papier)
- Decoreer hiermee de taart
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten