zaterdag 1 maart 2014

Pensee's met witte chocolade crème en frambozen




Ingrediënten :
Bereiding:
Oven: 180°C
Hardewenerdeeg:
100 gr boter
50 gr basterd suiker
50 gr bloem
8 gr citroenrasp

Frangipane:
80 gr amandelspijs
20 gr boter
20 gr ei
5 gr citroen rasp

Creme:
1 vanillestokje
2 eidooiers
50 gr suiker
2 el bloem
250 ml melk
150 gr witte chocolade
250 gr roomboter
60 gr poedersuiker
36 Frambozen
1 Witte chocoladereep



Frangipane: 
  • Roer de spijs met de boter en de citroenrasp luchtig
  • Voeg het ei toe en klop deze er door zodat dit een luchtig geheel wordt.
Harder wenerdeeg:
  • Meng de zachte boter met de suiker en de citroerasp.
  • Doe de bloem erbij en meng dit door de boter tot kruim
  • Maak er een bol van en laat deze in de koelkast opstijven. 
Creme: 
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Roer in een kom de eidooiers met de helft van de suiker los. Roer de bloem en een klein scheutje melk erdoor.
  • Breng voor de banketbakkersroom de rest van de melk met het vanillemerg en de rest van de suiker in een pan aan de kook.
  • Meng de melk door het eimengsel en schenk het geheel terug in de pan en roer goed door.
  • Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
  • Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  • Hak en smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Roer de boter met poedersuiker luchtig.
  • Meng de banketbakkersroom en de gesmolten witte chocolade erdoor.
Pensee’s 
  • Smeer de vormpjes in met olie en bestrooi deze met paneermeel
  • Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes
  • Schep of spuit een beetje frangipane op de bodem
  • Bak de pensee’s af in ongeveer 20 minuten tot ze goud bruin zijn
  • Laat ze af koelen.

Opmaak: 
  • Schep de crème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een cirkel crème op de pencee’s.
  • Leg de frambozen in het midden van de crème. 
  • Schaaf met een mes krullen witte chocolade over de pencee gebakjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten